Zamówienie tymczasowej podróży do Niemiec pracownika polskiej firmy na podstawie VAN DER ELST VIZA

Funkcja w Niemczech dla pracownika z Ukrainy z polskiej marki na bazie VAN DER ELST VIZA

Praca

Czy pracownicy ukraińscy z Polski mają szansa oficjalnej praktyce w końcach Unii Europejskiej przez Polskę? Wiele twarzy planuje takie pytanie, że chętnie jest ubiegać się o polską wizę niż o wizę innego świata z Grupie Europejskiej.

Praktyka w Niemczech dla pracownika z Ukrainy z polskiej firmy na podstawie VAN DER ELST VIZA

 

Zamówienie tymczasowej wycieczce do Niemiec pracownika polskiej firmy na podstawie VAN DER ELST VIZA

Razem z ogólną zasadą wiza do służbie w dowolnym kraju UE nie zapewnia ofercie praktyce w żadnej z nich. Oznacza to, że skoro otrzymasz polską wizę do publikacji a nie będziesz odbierał w Polsce, będzie obecne naruszeniem prawa. Tak dlatego, razem z polską wizą roboczą, można odwiedzić inne kraje UE, tylko taka wiza nie daje prawa do poważnego stanowiska w następnych krajach UE. Tak a polskie ustawodawstwo nie zezwala na utrzymanie w Niemczech w charakteru osiągnięcia wizy roboczej do Polski. To mówi, po otwarciu polskiej wizy roboczej, powinieneś robić w Polsce.

Van der Elst Viza sięga 1994 roku. Zatem przedsiębiorstwa z samego państwa UE mają prawo delegować swoich pracowników do pozostałych krajów w stosunku z koniecznością produkcji. Należy pamiętać, iż nie wszystkie kraje UE stosują tę decyzję. Na dowód Niemcy, Austria, Francja, Belgia i Holandia zgodziły się z wadą i dały takie wizy, a Włochy, Grecja, Luksemburg – nie.

Zamówienie tymczasowej wycieczce do Niemiec pracownika polskiej firmy na podstawie VAN DER ELST VIZA
Zamówienie tymczasowej wycieczce do Niemiec pracownika polskiej firmy na podstawie VAN DER ELST VIZA

Własna firma, w jakiej tworzy obywatel Ukrainy, zatrudnia zatrudnionego na drogę służbową (do produkcji / świadczenia usług). Należy zauważyć, że proste delegowanie pracownika przez polską firmę do Niemiec nie podlega procedurze Van der Elst. Człowiek jest emitowany do spełniania określonej praktyce w Niemczech (konieczność produkcji). Termin, na jaki widać zostać oddelegowany, nie może występować 3 miesięcy.

Ponieważ polska wiza może stanowić skłonna: – przez 180 dni (na podstawie rejestracji przez pracodawcę wniosku o zatrudnienie osoby); – od 1 roku do 3 lat (zezwolenie na produkcję wydane przez Terytorium Województwa), widać, że po otrzymaniu sześciomiesięcznej polskiej wizy służbowej (wydawanej raz w roku) w projektu odbycia podróży służbowej do Niemiec w ruchu roku, będzie mocna tylko 3 miesiące.

Głównym powodem takiej wycieczce jest porozumienie między polską firmą a marką w Niemczech. Aby przeprowadzić taką podróż służbową, człowiek musi wziąć dodatkową wizę – „Van der Elst Visa”.

Po otrzymaniu wizy Van der Elst, musisz zwrócić wniosek do biura wizowego Ambasady Niemiec w Stolicy, które stanowi Departamentem przyjmującym wnioski o wizę z wszelkiej Nasz.

By otrzymać dodatkową wizę, „Van der Elst Visa” jest przymuszona do przedłożenia dokumentów, wśród których ważne są: zezwolenie na książkę w Polsce, karta ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków medycznych, umowa między firmami polskimi i niemieckimi, pisemne potwierdzenie harmonizacji warunków pracy między niemiecką firmą a delegowany człowiek i zagraniczni.

Należy jednocześnie zauważyć, że ambasada zastrzega sobie prawo do żądania dodatkowych dokumentów.

źródło artykułu: Praca w Niemczech dla pracownika z Ukrainy VAN DER ELST VIZA

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o